If you don't get it, then forget it.

 
Tenta på tisdag = hela helgen går åt till plugg. Det är modehistoria och ja, det är väldigt intressant men inte i såna här mängder... Ska ta paus snart, måla naglarna och dricka te. Och bläddra igenom den där gammla Harper's Bazaaren jag köpte för en månad sedan men fortfarande inte öppnat! Katastrof ju...
 

Mys i regnet.

Den vita ljuslyktan kommer ifrån Coop och den svarta ifrån Mio. Mässingsfatet är second hand.
 
Bestämde mig för att inte gå på föreläsningen idag. Känner mig inte på topp så tror jag skulle få mer gjort hemma. Men så bra dag jag valde! Har varit ute på promenad imorse i regnet och det öser fortfarande ner utanför. Så tände lite ljus och åt frukost i sängen framför vänner. Finns det något bättre?
 

Självskadebeteende på rättspsyk.

Slutstation Rättspsyk skriven av Sofia Åkerman och Thérès Eriksson. Ni kan köpa den här.
 
Var det någon mer än jag som såg Uppdrag Granskning igår? Den här veckan handlade det om unga tjejer med så svåra självskadebeteenden att de tvångsvårdas inom rättspsykiatrin tillsammans med dömda mördare och våldtäcksmän av den enkla anledningen att den vanliga öppenvården inte hade resurser att hjälpa dem. Finns det någon som inte tycker att det är katastrof? Det är inte en miljö unga tjejer som mår dåligt ska behöva leva i. Har vi sverige, som så ofta skryter om vår sjukvård, ingen bättre lösning för de ökande antalet självskadepatienter?
 
De frågade David ----- ,biträdande verksamhetschef och vårdutvecklare på rättspsykiatriska kliniken i växsjö, "Skulle du lita på en verksamhet som satte din dotter i samma soffa som Anna Lindhs mördare, som är för farlig för att vistas med internerna på Kumla?" Vet ni vad han svarar? "Jag har fullt förtroende för sveriges hälso- och sjukvård" Öööh? Vilken normal människa som helst hade ju gått i taket av förtvivlan i en liknande situation?!
 
Det finns även många bevis för att rättspsyk använder sig av förbjudna metoder för att handskas med de självskadepetienter som befinner sig där. Bl a har det framkommit att de använder sig av stora handskar som spänns fast vid handlederna, vilket gör att du inte kan använda dina händer. Det har även framkommit att de gipsar patienters båda ärmar på ett sådant sätt att det är nästintill omöjligt för personen att ens gå på toaletten själv. De säger att det är för patientens egen säkerhet men det är fortfarande olagligt. Det kan inte rättfärdigas.
 
Har vi inget bättre att erbjuda dessa tjejer?
 
Ni som vill se inslaget hittar det här.